Un any més ha començat i com és habitual havia preparat una extensa llista de Resolucions per al 2023 (recopilant des de mitjans de desembre!). A part de l’inevitable “fer dieta” i “caminar més” (eliminades en 24 hores, amb l’excusa que el torró no durarà fins el proper Nadal!), vaig pensar en la llarga llista i em vaig adonar que necessitava ser molt més llesta a l’hora d’escollir objectius més realistes, no només en la vida privada, sinó també en la meva vida laboral. Per tant, necessitava pensar en els meus objectius, no aclaparar-me amb els propòsits d’Any Nou que desapareixen en poques setmanes.

Si ets professor, els propòsits d’Any Nou poden ser l’última cosa de la teva ment en aquest moment. La idea de les resolucions és que ens centrem un moment en les petites coses del dia a dia i, en fer-ho, ens motivem més, més energitzats i millors professors.

Sé que han estat uns anys difícils per als professors, i sé que no necessitem una altra llista de coses a fer que només us faci sentir més i més agobiats!

Però…

A mesura que els professors progressen al llarg de la seva carrera professional, sovint es troben amb el problema de l’estrès mental i la fatiga. No és cap secret que la naturalesa d’un professor és nodrir i, normalment, canalitzem tota aquesta energia en els alumnes al nostre càrrec.

Atureu-vos just aquí! LLegiu això ben fort! :

Estic segura que ja esteu fent una feina increïble!

Atureu-vos un segon, torneu a llegir aquesta última frase. Estàs fent una feina increïble! Sí,si!

Però què més és increïble ? Et falta alguna cosa?

Tots hem de pensar: quan va ser l’última vegada que vau tenir temps per a vosaltres?

Prioritzar el temps per a vosaltres mateixos almenys un cop a la setmana pot ser increïblement beneficiós per a la vostra salut mental i física.

És possible que no pugueu reservar un massatge demà (o arreglar tot el que us frustra immediatament), però aquesta és una resolució que val la pena considerar.

Així que després de tot aquest enrenou d’una llista enorme, la meva llista s’ha reduït a la següent :

  • Prendre’m temps per desestressar-me:una manicura, apagar l’ordinador i anar a nedar…

  • Parlar amb un amic o company de feina. (Puc dir que tinc un gran suport per part l’equip de Bristol en aquest punt!)

  • Assegurar-me de tenir una bona conciliació de la vida personal i professional.

  • Tenir cura del meu benestar físic

Això és tot, doncs.. les meves resolucions que potser alguns de vosaltres podeu adaptar al vostre estil de vida .. Estic segura que això m’ajudarà a seguir motivada i dinamitzada, a seguir canalitzant tota aquesta energia cap a l’alumnat al meu càrrec.

 Feliç 2023!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *