“Si un nen no pot aprendre de la manera en que l’ensenyem, potser llavors l’hauríem d’ensenyar de la manera en que ell aprèn” – Ignacio Estrada  Vaig començar a donar classes fa tan sols uns anys i mai abans, m’havia plantejat ser professor. Tot i així, ara no em podria imaginar la meva vida dedicant-me a una altra cosa. No és precisament la professió més fàcil; és una feina que va molt més enllà de la classe i és una cosa que la gent no acostuma a veure ni a entendre. Com a professor, has de ser la persona que cada persona necessita; a vegades el “poli bo”, altres el “poli dolent”;  a vegades psicòleg o conseller, però sempre l’oient més pacient ja que l’alumne necessita tota la teva atenció. Per a mi, ensenyar és per sobre de tot, inspirar als alumnes per a que vulguin ser més i millor del que ja són. Ensenyar és fer-los pensar en el futur, és fer que prenguin consciència de totes i cadascuna de les decisions que prenen cada dia ja que és essencial que aprenguin que totes i cadascuna d’aquestes decisions, tenen conseqüències. Els professors són importants en les nostres vides i tothom els recorda, al menys, un dels molts professors que hem tingut ja sigui per la influència positiva o negativa que va tenir en la nostra vida. Es queden amb nosaltres per tota la vida, depenent de si van convertir aprendre en una cosa divertida o en un mal son; de si en van fer estimar els llibres o odiar-los per a sempre. Si d’aquí 20 anys, algun dels meus alumnes em recorda quan parli en anglès, consideraré el meu esforç ben utilitzat.

By Andy Smith

 

Last Updated on 22 de gener, 2021 by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*